Фонд держмайна завершив створення першого держоператора сільгоспземель

Перший держоператор сільгоспземель Фонду держмайна
Перший держоператор сільгоспземель Фонду держмайна

Фонд державного майна України завершив корпоратизацію ДП "Фонд аграрних інвестицій" і створив на його основі ТОВ "Державний земельний банк". Це перший державний оператор земель сільськогосподарського призначення.

Новостворене товариство повністю належить державі. Це останній етап перед офіційним запуском перших онлайн-аукціонів з оренди державних земель.

Голова Фонду державного майна України Віталій Коваль сказав: "Ми пройшли значний шлях з реформування ринку державних земель. Це унікальний досвід для України, адже вперше державне підприємство перетворилося на ТОВ, стовідсотковим власником якого є держава".

Керівник ТОВ "Державний земельний банк" Ярослав Ярославський зазначив, що новий механізм користування земельними ділянками призведе до збільшення надходжень до бюджету у 12 разів через збільшення орендної ставки з 1% до 12%.

Створення ТОВ "Державний земельний банк" є важливим кроком у реформуванні управління державними землями. Реалізація проекту "Земельний банк" має на меті підвищити ефективність використання державних земель, збільшити надходження до державного бюджету та створити прозорі умови для учасників ринку.

Читайте також