Франція дасть Україні гроші на закупівлю французької зброї – ЗМІ

Франція планує надати додаткові 200 мільйонів євро для підтримки України, щоб дозволити українській армії продовжити закуповувати французьке озброєння. Таку інформацію надає агентство France Presse, посилаючись на міністра оборони Себастьяна Лекорню.

Міністр заявив: "Ви проголосували в рамках комітету за поправку, яка дозволить виділити нові 200 мільйонів євро для підтримки України". Він додав, що французький уряд також забезпечить виділення необхідних кредитів на цю суму, що допоможе українській армії продовжити закуповувати французьке озброєння.

Нагадаємо, що Україна уклала угоду з дочірньою компанією Cybergun на постачання партії штурмових гвинтівок і гранатометів. Загальна вартість контракту становить 36 мільйонів євро.

Під час візиту до Києва міністр оборони Франції Себастьян Лекорню разом з делегацією представників військово-промислових компаній підписали близько 20 контрактів з українськими промисловцями. Про це повідомляє пресслужба міноборони Франції.

Під час візиту до України французький міністр оборони також закріпив допомогу Парижа у разі тривалої військової агресії з боку Росії. Він наголосив на необхідності терпіння і підтримці України з боку Франції.