Франція готується поставляти винищувачі у сусідні із Росією країни

Франція розглядає можливість постачання своїх винищувачів Rafale до Казахстану та Узбекистану. За інформацією видання La Tribune, компанія Dassault Aviation працює над цими контрактами протягом кількох місяців, а Астана та Ташкент цікавляться французькими військовими літаками.

Відповідно до звіту, тема постачання літаків стала однією з головних на переговорах Емманюеля Макрона в Казахстані та Узбекистані 1 і 2 листопада.

За знімком звіту французького видання, Узбекистан розглядає можливість придбання до 24 винищувачів, а також вивчає технологію виробництва інших країн. Астана також має намір модернізувати свій парк винищувачів, відзначає La Tribune. Однак, поставки Rafale в Казахстан «здаються менш ймовірними».

Нагадаємо, що українські Повітряні сили не змогли задовольнити всі потреби України в авіаційній сфері, оскільки французькі винищувачі Mirage 2000 не відповідають вимогам. Україна активно працює над отриманням сучасних багатоцільових літаків. Про це повідомив речник Повітряних сил ЗС України Юрій Ігнат під час брифінгу. Він підкреслив, що будь-яка військова допомога важлива для України, але не стосується Mirage 2000.