G7 створить фонд допомоги Україні із заморожених активів РФ, - ЗМІ

G7 створить фонд допомоги Україні із заморожених активів РФ, - ЗМІ

Створення спеціального фонду для допомоги Україні

Країни "Великої сімки" (G7) планують створити спеціальний фонд для надання допомоги Україні. Фінансування цього фонду буде здійснюватися за рахунок доходів від заморожених російських активів. Такою ініціативою поділилося видання Nikkei.

За отриманою інформацією, новий фонд буде заснований під егідою однієї з міжнародних організацій, наприклад, Світового банку. Країни G7, такі як США, Великобританія, Японія та інші, будуть вносити внески у вигляді кредитів для формування початкового капіталу фонду.

Проте основним джерелом фінансування фонду стануть прибутки від інвестування заморожених російських активів, які були заблоковані країнами Заходу через російську агресію проти України. Саме ці прибутки будуть використовуватися для погашення кредитів, наданих країнами G7.

Варто відмітити, що особливістю цього фонду є те, що кошти для України будуть надаватися у формі пожертв або безповоротної допомоги. Це означає, що Україна не буде зобов'язана повертати отримані кошти.

Раніше з'явилася інформація, що президент США Джо Байден та президент Франції Емманюель Макрон очікують на рішення країн G7 про створення $50 млрд фонду для України.

Читайте також: