Генерал Браун повідомив, коли США відправлять новий пакет допомоги Україні

Україна отримає військову підтримку від США

Генерал Чарльз К. Браун, голова Об'єднаного комітету начальників штабів США, повідомив, що новий пакет військової допомоги для України буде відправлений якнайшвидше. Він зробив це заяву на Форумі глобальної безпеки.

Генерал наголосив на тому, що Пентагон тривалий час працював над планами щодо допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню, очікуючи ухвалення законопроєкту про додаткове фінансування. Тепер, згідно з пакетом, схваленим президентом США Джо Байденом, Україні буде надіслано озброєння найшвидше.

"Як ви уявляєте, те, чим ми займаємося в Міністерстві оборони, - це планування. І ми багато плануємо. І ми завжди намагаємося випереджати будь-які рішення. І знаючи, розумієте, що ми працюємо щодо забезпечення додаткового фінансування - додаткового фінансування пріоритетів національної оборони - ми були зосереджені на ньому протягом тривалого часу, й розуміючи, що ми дедалі більше наближаємося до цього, особливо минулого тижня, коли палата (представників, - ред.) прийняла рішення, ми були готові в плані дозволів та переміщення боєприпасів в Україну", - заявив генерал США.

Джерело: Голос Америки