Генпрокурор Білорусі вимагає визнати полк Калиновського терористичною організацією

Генпрокурор вимагає визнати полк Калиновського терористичною організацією
Генпрокурор вимагає визнати полк Калиновського терористичною організацією

Генпрокурор Білорусі Андрій Швед подав до Верховного суду позов про визнання полку Калиновського терористичною організацією.

У генпрокуратурі Білорусі заявили, що Генеральний прокурор Андрій Швед, використовуючи Закон "Про боротьбу з тероризмом" та за рекомендацією Комітету державної безпеки, направив клопотання до Верховного Суду про визнання формування "Полк ім'я Кастуся Калиновського" терористичною організацією.

За словами генпрокуратури, основними метами цієї організації є вербування громадян Білорусі та білоруських етнічних громадян, які негативно ставляться до влади Білорусі та Росії, для участі у бойових діях проти Збройних Сил України та військових формувань Російської Федерації, а також для захоплення влади в Білорусі. Вони також займаються плануванням терористичних та екстремістських акцій в закритих чатах різних месенджерів.

Полк Калиновського був сформований навесні 2022 року як добровольче формування в реакцію на вторгнення Росії в Україну. Він є частиною Збройних Сил України і входить до "Інтернаціонального легіону" при ГУР Міноборони України.

Джерело: Укрінформ

Читайте також