Генпрокурор Костін сказав, як депутату Дмитрукові вдалося втекти з України

Дмитрук в образі біженця покидає Україну
Дмитрук в образі біженця покидає Україну

Генеральний прокурор України Андрій Костін прокоментував втечу народного депутата Артема Дмитрука за кордон на форумі "Україна 2024. Незалежність". Він висловив своє обурення цим інцидентом і поінформував про заходи, які вживають українські правоохоронці.

Генпрокурор Андрій Костін повідомив, що вже було розпочато кримінальне провадження щодо нелегального перетинання кордону. "Слідчі, прокурори, співробітники прикордонної служби працюють цілодобово", - зазначив він.

Костін також заявив, що Дмитрук перетнув кордон на ділянці з територією Придністров'я. Він висловив переконання, що депутат не зробив цього самостійно, але мав допомогу. Прокурор також повідомив, що вони знають місцезнаходження Дмитрука і закликали його повернутися до України на допит. У разі неприходу, прокуратура звернеться до суду для обрання запобіжного заходу та оголосить його в розшук з метою екстрадиції.

Костін повідомив, що будуть вжиті всі заходи для повернення Дмитрука, включаючи міжнародно-правові способи, якщо він не з'явиться добровільно.

28 серпня стало відомо, що Дмитрук втік за кордон. Його місцезнаходження законних правоохоронних органів України.

Читайте також