Генштаб повідомив, де було відбито найбільше атак окупантів

Місце проведення надзвичайної операції проти окупантів
Місце проведення надзвичайної операції проти окупантів

Уже триває 738-ма доба повноцінної війни Росії проти України. Протягом минулої доби відбулося 82 бойові зіткнення. Про це повідомили з Генерального штабу Збройних сил України у зведенні на 2 березня.

Атаки проти України

Загалом противник здійснив 9 ракетних та 100 авіаційних ударів і провів 161 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Вночі російські окупанти вчергове атакували Україну шляхом використання 17 БПЛА типу Shahed. За допомогою протиповітряної оборони України було знищено 14 ударних БПЛА.

Протягом минулої доби авіаційні удари були нанесені по населених пунктах Сумської, Харківської, Луганської, Донецької та Запорізької областей.

Також, під артилерійським обстрілом опинилися понад 140 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

Ситуація на напрямках

На напрямках Волинської та Поліської областей ситуація залишається стабільною.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійні акції та мінує кордон у Бєлгородській області.

На Куп'янському напрямку не було активних наступальних дій.

На Лиманському напрямку сили оборони відбили 14 атак противника у районах населених пунктів Донецької та Луганської областей.

На Бахмутському напрямку наші воїни відбили 8 атак противника біля населених пунктів Донецької області.

На Авдіївському напрямку було відбито 24 атаки противника у районах населених пунктів Донецької області.

На Новопавлівському напрямку сили оборони продовжують стримувати ворога у районах Донецької області, де було відбито 29 атак противника.

На Оріхівському напрямку не було наступального дії противника.

На Херсонському напрямку ситуація залишається напруженою, але сили оборони продовжують розширювати плацдарм, не зважаючи на значні втрати. Тут не було наступальних дій противника.

Успішні удари ЗСУ

Упродовж доби авіація сил оборони провела удари по 13 районах зосередження противника.

Ракетні війська також здійснили ураження по району зосередження військової техніки, артилерійським засобам, пунктам управління та складам боєприпасів противника.

Читайте також

Росія окупувала Вугледар – DeepState
сьогодні, 21:14 0 переглянули
Росія окупувала Вугледар – DeepState