Генштаб ЗСУ: Кількість ворожих атак зросла до 111 за добу, третина на Покровському напрямку

Військова карта України з напрямком атак
Військова карта України з напрямком атак

Збільшення ворожих атак на Покровському напрямку

Генеральний штаб ЗСУ повідомляє, що кількість ворожих атак станом на 16:00 28 серпня 2024 року досягла 111. Особливо активні дії противника спостерігаються на Покровському напрямку, де було зареєстровано третину всіх атак. Також противник проявляє активність на Куп'янському та Курахівському напрямках.

Непреривні авіаудари в Сумській області

Прикордонні райони Сумської області продовжують зазнавати авіаударів. Російські війська використовують керовані авіабомби в районах Пустогорода, Білопілля, Горілого і Басівки.

Бої на Харківському напрямку

На Харківському напрямку зареєстровано дві спроби штурму позицій українських військ поблизу Липців і Вовчанська. Також противник використовував некеровані авіаційні ракети з вертольотів біля Козачої Лопані, Алісівки та Кудіївки.

Українські захисники відбили атаки на Куп'янському напрямку

Куп'янський напрямок зазнав 17 атак. Українські захисники успішно відбили ворожі штурми неподалік Синьківки, Колісниківки, Стельмахівки та Кругляківки.

Бойові дії на Лиманському напрямку

На Лиманському напрямку противник атакував райони Дружелюбівки, Новоєгорівки, Макіївки, Невського і Новосадового. Українські воїни відбили вісім атак з початку доби.

Покровський напрямок - висока активність противника

На Покровському напрямку було зафіксовано 34 спроби прориву оборони, що є найбільшою кількістю для цього дня. Більшість атак сталися неподалік Селідового і Новогродівки. Українські сили відбили 23 атаки, але бої продовжуються.

Курахівський напрямок - жорсткі бої неподалік Карлівки

На Курахівському напрямку противник здійснив 22 атаки. Жорсткі бої тривають неподалік Карлівки.

Атаки на Оріхівському напрямку

Противник влаштував удари на Оріхівському напрямку, використовуючи керовані авіабомби в селі Степове. Також було два штурми біля Роботиного і Новоданилівки.

Удари некерованими авіаракетами на Придніпровському напрямку

На Придніпровському напрямку противник не проводив наступальних дій, але здійснив удари некерованими авіаракетами на Козацьке зі штурмовика Су-25.

Читайте також