Голова Харківської ОВА оголосив про примусову евакуацію сімей з дітьми з двох громад

Рада оборони Харківської області підтримує евакуацію сімей з дітьми з російською загрозою

Рада оборони Харківської області підтримала рішення про примусову евакуацію сімей з дітьми з 18 населених пунктів у двох громадах, щоб захистити їх від можливої російської агресії. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

За його словами, з метою запобігти потенційній загрозі, дітей разом з батьками або законними представниками будуть евакуювати з 18 населених пунктів Великобурлуцької та Вільхуватської громад. Попередньо, у Великобурлуцькій громаді проживає 110 дітей, а у Вільхуватській – 51, загалом мають евакуювати 161 дитину.

«Місця у нас для надання тимчасового проживання є. Тому зараз спільно працюватимемо з волонтерами і з нашими представниками Нацполіції, щоб виконувати це завдання», – запевнив Синєгубов.

Також глава ОВА зазначив, що людям будуть надані конкретні місця для переселення в інші області, а «Укрзалізниця» організує безкоштовний проїзд.

«Будемо посилювати комунікацію, щоб люди розуміли, що вони будуть виїжджати у конкретні місця, і це не лише місто Харків чи Харківська область, а й інші області нашої країни. Для переїзду до інших областей, «Укрзалізниця» організує безкоштовний проїзд», – додав Синєгубов.

Крім того, Рада оборони прийняла рішення про обов'язкову евакуацію мешканців 57 населених пунктів з метою забезпечення максимальної безпеки для сімей з дітьми.

Раніше було повідомлено, що влада Харківщини готує примусову евакуацію сімей з дітьми, щоб захистити їх від російського терору. Навіть у Куп'янську деякі батьки відмовились від евакуації своїх дітей.