Головні новини дня: наступ окупантів та нові правила для водіїв

Головні новини дня: наступ окупантів та нові правила для водіїв

Gazeta.ua нагадує головні новини понеділка, 23 січня.

Ворог продовжує наступ на Бахмутському та Авдіївському напрямках задля захоплення Донецької області, не зважаючи на численну кількість знищених російських окупантів. На Куп'янському напрямку росіяни вели безуспішні наступальні дії. Українські воїни відбили усі атаки ворога.

Керівники Служби безпеки й Генерального управління розвідки Міноборони України Василь Малюк і Кирило Буданов обговорили майбутні спецоперації. "Головне, що маємо спільне розуміння цілком конкретних кроків, які наближають перемогу України. Результати взаємодії СБУ й ГУР МО ворог швидко відчує на собі. На окупантів чекають нові чергові сюрпризи", зазначив Малюк.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Підтримання вступу України до НАТО зросло і є найвищою за історію спостережень. Вступ до Північноатлантичного альянсу підтримують 86% українців. Результати опитування опублікувала Соціологічна група "Рейтинг". Проти вступу лише 3% респондентів, не проголосували б у разі референдуму 8%.

Народну депутатку Олену Хоменко обрали віцепрезиденткою Парламентської асамблеї Ради Європи. Представниця Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Хоменко увійде до складу Бюро Асамблеї. Бюро формує порядок денний.

Кабінет міністрів змінив процес перевіряння водіїв на стан алкогольного сп'яніння чи перебування під впливом препаратів. Патрульна поліція на місці зупинення автомобіля повинна обов'язково записати огляд на відеокамеру. Пізніше цей доказ потрібно долучити до протоколу про адміністративне правопорушення. Якщо скористатися технічними засобами немає можливості, огляд треба провести в присутності двох свідків.