Готуємо нові безпекові угоди з нашими партнерами, - Зеленський

Пріоритети в зовнішній політиці України

Президент Володимир Зеленський заявив, що пріоритетом для України є політика сусідства та відносини з Європейським Союзом. Він наголосив на прагматизмі як принципі, який повинен керувати діями країни.

"І щодо безпеки – ми маємо максимально прагматично робити все, щоб і Україна, і кожен із наших партнерів ставали сильнішими, щоб кожному з нас додавалося можливостей захищатися від російського зла.
Також прагматично ми маємо підходити й до розв'язання соціальних та економічних проблем - без зайвої політизації, без маніпуляцій - маніпуляцій відносинами між державами й народами. Що більш ми прагматичні – кожен у Європі, то більш захищені наші спільні цінності, то міцніша наша незалежність. І, звичайно, такий наш пріоритет зараз безпосередньо стосується відносин із Польщею."

Президент пропонує розв'язати проблеми на кордоні між Україною та Польщею.

Зеленський зазначив, що уряд та всі інституції країни готові до діалогу з польськими партнерами. Важливо, щоб Єврокомісія була також включена в цей діалог. Президент наголосив на необхідності досягнення результатів у спільних інтересах, особливо коли обидві країни стикаються з російською агресією.

Нові безпекові угоди та ситуація на фронті

Також, Зеленський оголосив про підготовку нових безпекових угод з партнерами країни.

"Дуже предметні. Це і нова оборонна підтримка для наших воїнів, і цілком конкретні фінансові гарантії для нашої держави, і політична взаємодія, яка наближає Україну - нашу державу, наше суспільство - до більших можливостей, до більшої взаємодії зі світом, до більшої сили. Вже найближчими тижнями готуємо кілька нових безпекових угод. Я вдячний нашим командам, які їх готують, я вдячний партнерам".

Президент також згадав про ситуацію на фронті та висловив вдячність військовим за їх відвагу та стійкість.

"Ласточкине, Авдіївський напрямок. Новомихайлівка, Мар'їнський напрямок. Синьківка, Куп'янський напрямок. Роботине, Запорізький напрямок. Найбільша активність російських штурмів за цю добу. І максимальна важлива стійкість та хоробрість наших воїнів."

Володимир Зеленський закликав всіх підтримувати Україну та працювати на спільне майбутнє.