Греція відмовилась надавати Україні системи ППО

Греція не планує надавати Україні системи ППО С-300 і Patriot

Примірний міністр Греції Кіріакос Міцотакіс зазначив, що Афіни не будуть передавати Україні системи протиповітряної оборони С-300 і Patriot, оскільки вони критично важливі для захисту своєї країни.

Раніше об'єднані держави закликали Грецію поставити Україні системи ППО. Однак прем'єр-міністр підкреслив, що Афіни такого не здійснюватимуть.

"Греція не планує передавати Україні ні С-300, ні Patriot. Нас про це попросили, і ми пояснили, чому не можемо цього зробити", - почав Міцотакіс.

За його словами, Греція вже надавала підтримку Україні різними способами, включаючи оборонні матеріали, проте системи С-300 і Patriot є необхідними для захисту повітряного простору Греції.

"Ми з самого початку заявили, що не можемо позбутися оборонних систем, які відіграють вирішальну роль у нашій обороноздатності. У нас є деякі запаси матеріалів, якими ми можемо підтримати Україну, і ми це зробили. Я вважаю, що це правильний вибір. Якщо ми зможемо знайти інший матеріал, ми продовжимо його надавати. Але системи протиповітряної оборони, про які ви згадуєте, є критично важливими для захисту повітряного простору Греції, і їх надання Україні не відбудеться", - заявив грецький прем'єр-міністр.

Джерело: Еспресо