Грошова допомога українцям у Польщі: хто та як може оформити заявку на MPCA

У Польщі розпочато останній етап подання заявок на фінансову допомогу

Українці, які страждали від воєнних дій та перебувають у Польщі, мають можливість знову подати заявки на участь у програмі фінансової підтримки Multi Purpose Cash Assistance (MPCA). Цей етап реєстрації триватиме з 27 березня до 29 березня включно. Допомога надаватиметься у формі трьох виплат по 850 злотих кожна через систему BLIK. Програма призначена для учасників, які прибули до Польщі після 10 лютого 2022 року та проживають в одному з семи воєводств, а також відповідають певним умовам, таким як вагітність, інвалідність, хронічні або онкологічні захворювання, належність до етнічних груп тощо.

Подальші деталі щодо реєстрації та отримання допомоги надано на сайті реєстраційної форми.

Також зазначимо, що форму реєстрації необхідно заповнити на одне домогосподарство та вказати основний номер телефону, який буде використовуватися для спілкування та отримання грошової допомоги у формі коду BLIK. Кількість осіб, які можуть отримати допомогу, обмежена через обмежений бюджет проекту. Тому учасникам, які відповідають умовам, буде запропонована онлайн-зустріч з консультантом для підтвердження наданих даних та уточнення деталей.

У разі виникнення питань або потреби у додатковій інформації, можна звернутися на Гарячу Лінію або електронну пошту, вказані на сайті реєстраційної форми.