"Групка навіжених росіян" ‒ Кулеба розповів, хто надсилає небезпечні пакунки українським посольствам

Погрози та небезпечні пакунки до українських посольств у різних країнах надсилає група "навіжених" росіян.

Проживають вони в країнах Євросоюзу, переважно в Німеччині. Про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів в інтерв'ю виданню Obozrevatel.

За його словами, таким чином росіяни за кордоном виконують вказівки спецслужб.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Моя версія з того обсягу інформації, що я маю: це робить якась групка навіжених російських "саатєчествєнніков", яка живе на території ЄС, переважно в Німеччині. І робить вона це не самостійно, а реалізовуючи прямі чи непрямі вказівки російських спецслужб", ‒ зазначив глава української дипломатії.

Таким чином, за словами міністра, російські спецслужби діють не напряму, а "знайшли оцих навіжених і придумали їм таку історію".

Щодо зв'язку надісланих до українських посольств пакунків з підозрюваними в перевороті в Німеччині, то поки таких фактів немає.

"Але я не здивуюся, якщо це буде так", ‒ додав Кулеба.

Іспанська поліція змогла встановити місце відправки листів з вибухівкою, які прийшли в посольство України в країні, а також в деякі інші іспанські державні установи. Як виявилося, шість листів з бомбами було відправлено з міста Вальядолід на півночі країни.

За розсилкою українським посольствам й консульствам посилок з очима тварин стоїть Росія. А займаються цим "небезпечно хворі", сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі телемарафону.

Читайте також: