ХАМАС заморозив переговори з Ізраїлем: причина

ХАМАС заморожує переговори про припинення вогню з Ізраїлем після загибелі свого заступника голови

Угруповання ХАМАС оголосило про припинення переговорів з Ізраїлем про припинення вогню після вбивства заступника голови угруповання Салеха аль-Арурі. Ця атака сталася в Лівані, і Ізраїль вважається винуватцем цього інциденту. Про це повідомило палестинське джерело Xinhua.

ХАМАС відмовився будь-яким переговорам про перемир'я в Секторі Гази через ескалацію ізраїльської агресії та загрозу життю своїх лідерів.

Цей інцидент - варварський і огидний терористичний акт, який порушує суверенітет Лівану та поглиблює ізраїльську агресію проти Палестини та її народу

Тим часом Хезболла заявило, що ця атака є серйозною загрозою для ліванських жителів та безпеки країни.

Цей злочин ніколи не залишиться без відповіді та покарання

Ізраїль не коментував цю ситуацію, але високопоставлені чиновники попередили про можливу помсту з боку ХАМАС або його союзника Хезболли. Вони наголосили, що Ізраїль готовий до будь-якого сценарію.

Іран засудив цей крок Ізраїлю та вбивство аль-Арурі та двох командирів збройного крила ХАМАС. Аль-Арурі був одним із відомих лідерів ХАМАС і засновником Бригад Аль-Кассам.

Він був ув'язнений в Ізраїлі протягом 18 років і був депортований з палестинських територій. У 2010 році він був обраний членом політбюро ХАМАСу.