Ілон Маск таємно відвідував Білий дім

Ілон Маск відвідав Білий дім для обговорення розвитку штучного інтелекту

Американський мільярдер Ілон Маск здійснив таємний візит до Білого дому у вересні минулого року. Він був першим візитом Маска під час президентства Джо Байдена, але президент не побачився з ним особисто. Маск зібрався обговорити перспективи та ризики розвитку штучного інтелекту з американськими чиновниками.

Це була одна з багатьох зустрічей із лідерами у сфері технологій, наукових кіл, уряду та громадянського суспільства

Зустріч відбулася в західному крилі комплексу Білого дому. Маску також супроводжував Рохан Патель, старший керівник відділу державної політики Tesla. Раніше цього ж дня Маск разом з іншими керівниками технологічної галузі зустрівся з законодавцями та журналістами на саміті зі штучного інтелекту, що відбувся на Капітолійському пагорбі.

Представниця Білого дому зазначила, що на зустрічі обговорювалося питання штучного інтелекту. Вона також наголосила на тому, що Байденська адміністрація закликає технологічні компанії забезпечувати безпеку своєї продукції перед її введенням на ринок.

Компаніям необхідно забезпечити безпеку своєї продукції, перш ніж вона буде представлена публіці

Варто зазначити, що Маск вже декілька років скаржиться на ігнорування його та його компаній чиновниками Байдена. Він також заявив, що Україна слабшає з кожним днем і слід було б укласти мирну угоду з Росією раніше. Маск підтримує ідею про повне припинення військової допомоги США Україні та закликав громадян США активно вплинути на сенаторів у цьому питанні.