Іноземні медіа заявили про знищення двох установок Patriot в Україні

Знищення пускових установок Patriot: нові дані

За інформацією міжнародних медіа, стало відомо про знищення двох пускових установок Patriot неподалік Покровська на Донеччині. Виявившись установки під час транспортування, їх влучила балістична ракета «Іскандер». Про це повідомляє Forbes.

Зазначається, що це перший випадок в останні два роки, коли росіянам вдалося знайти й знищити установки Patriot.

Журналіст Bild Репке повідомляє, що установки були припарковані на досить довгий період і їх було можливо вражати балістичними ракетами.

Інститут вивчення війни поки не підтверджує знищення установок Patriot, оскільки показані кадри можуть стосуватися інших вантажівок.

За останній місяць українські Patriot знищили десяток винищувачів-бомбардувальників РФ, зменшивши перевагу Росії в повітрі. Також можливо, що у знищених установок були екіпажі, які вже збили багато російських літаків.

У разі підтвердження цієї інформації, Україна зазнала значних втрат у пускових установках, які не мали протиповітряного прикриття під час руху.

Повітряні сили України продовжують знищувати російські літаки Су-34 та Су-35, що призводить до зменшення підтримки з повітря для російської піхоти, яка здійснює наступ на східній Україні.

Ігнат, речник командування Повітряних сил ЗСУ, зазначив, що масове збиття російських літаків є відповіддю України на збільшення присутності ворожої авіації.