Іран наказав "Хезболлі" атакувати Ізраїль - ISW

Лідери Ірану погодилися на обмежені атаки з боку ліванської групи "Хезболла" проти Ізраїлю. Цю інформацію надала Інститут вивчення війни (ISW).

За словами репортерів Reuters, бойові дії на півночі Ізраїлю задумані для того, щоб затримати ЦАХАЛ, але не відкривати другий фронт. Ці дані підтверджують два джерела, зв'язаних з бойовиками.

Аналітики вважають, що цей крок Ірану йде в ногу з заявою представника армії Ізраїлю про те, що Іран дав наказ "Хезболлі" посилити напади на Ізраїль і тискати на ЦАХАЛ перед наземною операцією у Секторі Гази.

ISW додають, що ці події свідчать про те, що Іран і "Хезболла" узгоджують ретельну ескалацію, щоб відволікти Ізраїль від Сектору Гази.

  • Приєднання ісламістського руху "Хезболла" до війни в Ізраїлі буде масштабним ударом для Лівану, проте Ізраїль готовий до будь-якого сценарію. Про це заявив прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу.
  • Раніше Ізраїль зробив загрозу масштабного удару по Ірану у випадку, якщо "Хезболла", яка отримує підтримку від Тегерану, вирішить відкрити другий фронт проти Ізраїлю.