ISW: Армія РФ може здійснити несподіваний прорив

Військовий рух російської армії на фронті
Військовий рух російської армії на фронті

Дефіцит військового обладнання загрожує українському фронту

Україна має проблеми зі забезпеченням боєприпасами та іншим військовим обладнанням через затримки у наданні допомоги США. Це може зробити українську лінію фронту крихкою, навіть у тих секторах, де Росія просувається повільно.

Пріоритетне забезпечення інтенсивним секторам може залишити без захисту інші місця, якими російські сили можуть скористатися для непередбачуваного просування. Інститут вивчення війни наголошує, що це збільшує ризики для України.

Російське командування має ініціативу на полі бою, що дозволяє йому регулювати свої операції вздовж лінії фронту. Це створює небезпеку для українських сил.

Німецьке видання Der Spiegel 12 березня опублікувало інтерв’ю з українськими командирами, які заявили, що боєприпаси та техніка розподіляються через загальну нестачу озброєння. Деякі підрозділи можуть утримувати позиції, лише якщо російські війська не атакують повною силою.

Така ситуація приховує ризики для українських сил у менш інтенсивних секторах, де бракує боєприпасів. Це може дестабілізувати раніше стабільну ділянку лінії фронту.

Джерело: Букви

Читайте також