ISW: Росіяни готові втрачати літаки заради просування на фронті

У Інституті вивчення війни заявили про продовження російськими літаками нанесення великої кількості авіаударів по Україні.

За інформацією видання Forbes, російські літаки Су-34 разом з літаками Су-35 здійснюють більше ста вильотів на день для бомбових ударів по українських позиціях на відстані 25 миль (приблизно 40 кілометрів).

За даними New York Times, російська тактика змінюється в бік збільшення операцій у повітряному просторі. Це призвело до "більш агресивної" повітряної підтримки російських військ на лінії фронту і сприяло просуванню російських військ у східній Україні.

Ці звіти свідчать про те, що російські ВПС проводять багато повітряних операцій в Україні і можливо, згодні ризикувати безпекою літаків. Ймовірно, російське командування вирішило, що переваги від таких операцій переважають витрати на їх виконання.

Військові аналітики нагадують, що російські війська використовували плановані бомбардування для тактичного ефекту під час захоплення Авдіївки в лютому, і ймовірно, намагаються повторити цей ефект для підтримки наступальних операцій на інших ділянках фронту.

Інститут не може самостійно підтвердити українські повідомлення про збиття літаків Су-34 протягом останніх тижнів.

Джерело: Українська правда