Оточення Харкова не буде - генерал Маломуж

Оточення Харкова не буде - генерал Маломуж

Маломуж: Прорватися до Харкова не вдасться

Генерал Микола Маломуж, колишній голова Служби зовнішньої розвідки України, вважає, що ворог не зможе прорватися до Харкова і оточити його. За його словами, у ворога недостатньо сил і засобів, щоб досягти міста через різні напрямки.

"Ніяких оточень Харкова не буде. Прорватись до Харкова, взяти його в облогу просто нереально. Сьогодні у ворога немає таких сил і засобів, щоб дійти до Харкова через Вовчанськ, Куп'янськ або з напрямку Луганщини", - повідомив Маломуж.

За словами генерала, для розпочатку операції потрібно мінімум 300 тисяч осіб. Втім, жива сила не є достатньою. Потрібні також потужні ударні групи балістичних ракет, бронетанкові сили і спеціально підготовлені сили і засоби, які зможуть брати в облогу місто і штурмувати великі території. Зараз же ворог не має цих ресурсів, але ЗСУ щодня завдають значні втрат його силам.

"Ми кожен день б'ємо ворожі сили в різних секторах. За останній тиждень кожного дня ЗСУ знищують 1500-1700 ворожих бійців, це вдвічі більше, ніж раніше. Це потужний удар по обороноздатності РФ, незважаючи на їх заяви про ресурси на десятки років. Відновлення бойових частин буде надзвичайно складним, а також відновлення живої сили, яка б могла ефективно воювати", - додав Маломуж.

Джерело: Еспресо

Читайте також: