Ізраїль поки не розпочинатиме наземну операцію в Секторі Гази - ЗМІ назвали нову причину

Ізраїль поки не розпочинатиме наземну операцію в Секторі Гази - ЗМІ назвали нову причину

Ізраїль, ймовірно, відкладатиме військову операцію в Секторі Гази до завершення візиту президента США Джо Байдена до країни. З таким твердженням виступає німецьке видання Der Spiegel.

Спостерігаються все більші прикмети того, що операція ізраїльських сил оборони (ЦАХАЛ) в Секторі Гази буде відкладена на пізніший термін. Про це повідомляє Der Spiegel.

Очікується, що Байден прибуде до Ізраїлю сьогодні, 17 жовтня. У ході візиту запланована зустріч президента США з прем'єр-міністром Біньяміном Нетаньяху. За твердженнями видання, малоймовірно, що Ізраїль піде проти Байдена щодо розміщення наземних військ під час його візиту.

Про візит президента США Джо Байдена до Ізраїлю держсекретар Ентоні Блінкен повідомив. У Білому домі наголосили, що президент Байден збирається до Ізраїлю, щоб продемонструвати свою незаперечну підтримку і провести консультації щодо наступних кроків.

Крім того, Байден відвідає Йорданію, де зустрінеться з королем Абдаллою, президентом Єгипту та президентом Палестинської автономії.

Читайте також: