Ізраїль виявив тунель ХАМАСу під штаб-квартирою агентства ООН у Газі

Ізраїльські війська знайшли мережу тунелів під штаб-квартирою UNRWA

Ізраїльські військові заявили, що під штаб-квартирою агентства ООН для допомоги палестинським біженцям (UNRWA) у Секторі Гази були виявлені тунелі. Довжина одного з тунелів становила 700 метрів, його глибина - 18 метрів, а внутрішній обладнання включало вибухозахисні двері та джерело електроенергії.

За даними Ізраїлю, ці тунелі були використовувані ХАМАСом для військової розвідки. Військові розповіли, що тунелі з’єднувалися з обʼєктами агентства ООН, що свідчило про те, що ХАМАС використовував інфраструктуру UNRWA.

Під штаб-квартирою ХАМАСу було виявлено підземний центр обробки даних. Цю інформацію передали палестинські в'язні під час допитів. Також під час рейду у приміщеннях UNRWA було знайдено велику кількість зброї, включаючи гвинтівки, боєприпаси, гранати та вибухівку.

Директор Центрального розвідувального управління США Вільям Бернс планує відправитися до Каїру на наступному тижні, де він обговорить питання про звільнення заручників в Секторі Гази. Нагадаємо, що президент США Джо Байден намагається досягти перемир'я між Ізраїлем і ХАМАСом, а також звільнення захоплених у полон ізраїльських заручників.

Претензії до співробітників UNRWA

Раніше ізраїльські офіційні особи представили докази причетності певних працівників UNRWA до насильства, що сталося під час нападів ХАМАСу на Ізраїль. UNRWA розпочало розслідування щодо цих співробітників.