Ізраїльська армія виявила, де переховується лідер ХАМАСу

ЦАХАЛ знає місцезнаходження лідера ХАМАСу в Газі

За інформацією газети The Times of Israel, армія оборони Ізраїлю, відома як ЦАХАЛ, встановила місцезнаходження лідера палестинського руху ХАМАС Ях'ї Сінвара в Секторі Гази. Однак, наразі ЦАХАЛ не планує атакувати через наявність заручників у палестинців.

Зазначується, що колишній голова військової розвідки Ізраїлю Амос Ядлін також заявив, що армія утримується від реакції через заручників. Місяцем раніше ЦАХАЛ повідомив про знищення укриття Сінвара та тунелів, що до нього прилегали в Секторі Гази. В тунелях були молитовні кімнати, зони відпочинку, а також електропостачання, вентиляція та каналізаційна інфраструктура.

Ізраїльські удари по ХАМАСу

У ніч на 8 січня Ізраїль завдав ударів по 30 об'єктах ХАМАСу в місті Хан-Юніс, що знаходиться на півдні Сектора Гази. За даними ЦАХАЛ, були вразені об'єкти інфраструктури, склади та підземні споруди.

Кількість жертв і зниклих

Представник ХАМАСу Усама Хамдан оголосив, що з початку ескалації конфлікту в Секторі Газа та на Західному березі Йордану загинуло понад 30 тисяч людей. Ще щонайменше сім тисяч палестинців вважаються зниклими безвісти.

Підземний завод ХАМАСу

Армія оборони Ізраїлю раніше виявила найбільший підземний завод ХАМАСу для виробництва зброї у Секторі Гази. В цих майстернях виготовлялися ракети великої дальності, а також копії і модифікації стандартних боєприпасів. Завод був підключений до мережі тунелів, що використовувалися для транспортування зброї до бойових підрозділів ХАМАСу.