Ізраїлю терміново потрібні представники однієї професії

У зв'язку з війною зазнали шкоди різні сфери ізраїльської економіки. Але точного розміру збитків досі неможливо визначити. Однак, для того щоб запобігти подальшому руйнуванню будівельної галузі, яка сильно потерпає від нестачі робочої сили, уряд дозволив запрошувати до Ізраїлю 10 тисяч будівельників з-за кордону. Про це повідомляє місцеве видання Vesty.

Після кількох екстрених засідань комісії кнесету з внутрішніх справ, уряд передав вимогу про негайне залучення робітників для поновлення будівельної галузі. Був затверджений план, який дозволить швидко набрати та доставити до Ізраїлю 10 тисяч іноземних робітників.

Згідно з цим планом, компанії з набору робочої сили зможуть самостійно набирати багато будівельників, яких необхідно ізраїльським підрядникам. У пояснювальній записці, складеній Міністерством будівництва сказано: існують серйозні обурення щодо припинення будівельної діяльності, що може призвести до реальної шкоди ринку житла та комерційної нерухомості. Зазначається також, що зменшення обсягів будівництва вплине на ціни на житло після війни і загалом на стан ринку.

Також було припинено будівельну роботу в наслідок закриття прикордонних переходів для палестинських робітників з Юдеї та Самарії 7 жовтня. За даними Асоціації підрядників, в галузі постійно зайнято близько 220 тисяч ізраїльських робітників, 76 тисяч робітників з палестинських територій та 25 тисяч іноземних будівельників.

До 2023 року перед початком війни до Ізраїлю прибуло близько 10 тисяч робітників в рамках двосторонніх угод з Китаєм та Молдовою. Проте цього недостатньо, щоб покрити дефіцит робітників, що виник через звільнення десятків тисяч ізраїльських спеціалістів, які працювали на об'єктах з високою кваліфікацією, таких як монтаж електрообладнання, систем зв'язку, кондиціювання, ліфти і таке інше.

До речі, ХАМАС втратив контроль над Сектором Гази, тоді як ЦАХАЛ продовжує встановлювати повне панування у Газі. Терористи втікають на південь. Про це заявив міністр оборони Йоав Галлант, повідомляє The Times of Israel. За словами Галланта, ізраїльські війська вчиняють наступ «згідно з планами та виконують завдання точно зі смертельними наслідками». Галлант також додав, що ЦАХАЛ ударив по тунелях ХАМАС в останні дні.