"Калібри" РФ досі напоготові: попередили про загрозу з Чорного моря

У Чорному морі досі залишається російський ракетоносій з "Калібрами" на борту.

Українцям потрібно бути насторожі й не ігнорувати сигнали повітряної тривоги, заявила у п'ятницю начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"На цей час у морі залишається той самий ракетоносій, якій був застосований і який випустив щонайменше п'ять ракет типу "Калібр". Ми знаємо, що у його спорядженні було їх вісім, тож цілком імовірно, що він ще готовий до пуску. Крім того, цілком можливе виведення інших ракетоносіїв у короткий термін", сказала вона.

Гуменюк наголосила, що слід пам'ятати і про дрони ударного типу, які можуть направити для посилення результату атаки.

"Таку тактику ворога вже фіксували раніше", додала керівниця пресцентру оперативного командування "Південь".

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Гуменюк уточнила, що в Чорне море був виведений на чергування ракетоносій, якого зранку не було.

"По півдню безпосередньо було відпрацьовано ППО 11 ракет: шість над Вінниччиною, дві над Миколаївщиною, три над Херсонщиною. Загалом п'ять ракет типу "Калібр" було випущено з моря. Решта були повітряного базування", зазначила вона.

Вчера Россия вернула "Калибры" в Черное море. 15 декабря на боевом дежурстве в Черном, Азовском и Средиземном морях находилось 21 судно Российской Федерации. В Черном море на боевом дежурстве стояло 10 вражеских кораблей, среди которых один носитель крылатых ракет "Калибр" с общим залпом в восемь ракет.

Утром 16 декабря Россия предприняла очередную попытку разрушить энергосистему Украины. ПВО "отработало неплохо", сказали в воздушных силах. В то же время повреждены некоторые энергообъекты и попадание в жилой дом в Кривом Роге на Днепропетровщине.

Российские оккупанты выпустили 76 ракет по украинской критической инфраструктуре, 60 из них сбила противовоздушная оборона, заявил главнокомандующий ВСУ Валерий Залужный.

В результате массированного удара со стороны России по электроэнергетической инфраструктуре Украины произошла потеря более 50% потребления объединенной энергосистемы страны. Поэтому Укрэнерго объявило о чрезвычайной ситуации.

Министр иностранных дел Дмитрий Кулеба призвал союзников усилить военную помощь после ракетных ударов.

Читайте також: