Канада досі шукає можливості для збільшення виробництва артснарядів

Канада шукає можливості для інвестування $400 млн у виробництво артилерійських боєприпасів

Канадський уряд понад півтора року активно досліджує можливості для вкладення $400 млн у збільшення виробництва артилерійських боєприпасів, незважаючи на тиск союзників. Цю інформацію повідомляє CBC News з посиланням на джерела.

За даними ЗМІ, восени 2022 року два великі канадські виробники боєприпасів звернулися до уряду з пропозицією щодо значного зростання виробництва артилерійських снарядів. Проте, після півтора року, угода про збільшення виробництва артснарядів досі не була укладена, і канадські запаси є майже порожніми.

Джерела стверджують, що поки не видно жодних ознак укладення угоди, незважаючи на тиск союзників, які вже здійснили кроки щодо збільшення власного виробництва боєприпасів.

Зауважується, що уряд Канади робить певні затримки щодо вкладення $400 млн у нарощування виробництва стандартних натовських 155-мм боєприпасів, які є необхідними як для України, так і для Канади. В матеріалі пояснюється, що це вимагає від федерального уряду інвестицій у виробництво таких боєприпасів.

Джерела стверджують, що уряд Канади сумнівається, що дані інвестиції будуть окупними через непостійний попит на артилерійські боєприпаси у світі. "Якщо й коли Оттава вирішить виділити кошти, це займе багато років, щоб збільшити виробництво", - зазначається в повідомленні.

За даними Міністерства оборони Канади, для розширення й модернізації виробничих потужностей 155-мм снарядів потрібно близько 3 років.

Варто відзначити, що уряд Канади вже вклав приблизно $5 млн у модернізацію виробничих ліній, але це не принесло значних результатів.

Джерело: Еспресо