Канада повідомила, скільки готова прийняти біженців з України

Канада готується прийняти українських біженців

У Канаді очікують, що до кінця березня до країни прибуде ще не менше ніж 90 тисяч українців, які тікають від російського вторгнення. З початку війни до Канади вже прибуло понад 210 тисяч українських біженців, а загалом влада Канади видала їм понад 936 тисяч віз за спеціальною програмою. Про це повідомив телеканал CTV.

Адаптацією українців, які прибули до Канади, займається організація Operation Ukraine Safe Haven. Поряд з цим, група Pathfinders for Ukraine допомагає українцям з ознайомленням з імміграційною системою та вирішенням питання про приїзд до Канади. Наявність спеціальної візи дозволяє українцям отримувати допомогу в Канаді до закінчення терміну дії візи.

Коли Росія почала насильницьке вторгнення в Україну в 2022 році, мільйони людей покинули країну в пошуках безпеки. Канада застосувала екстраординарний підхід, відкривши свої двері для необмеженої кількості українців та їхніх сімей за допомогою нової візової програми. Зараз, коли Україна наближається до чергової річниці російського вторгнення, ця хвиля підтримки згасає. Ми не маємо такого рівня суспільного інтересу, як два роки тому

- сказав виконавчий директор організації Сарош Різві.

Канадська влада також активізувала переговори з Україною про безпекову угоду після того, як Україна підписала відповідну угоду з Великою Британією. У Канаді вважають, що ця угода має бути угодою про "безпекові запевнення" і не бачать проблем зі строками. За словами посла Канади в Україні Наталки Цмоць, цей підхід є спільним для країн "Великої сімки".