Китай намагається виснажити Тайвань і посилює війну в "сірій зоні"

Китай активізував військові дії проти Тайваню у "сірій зоні"

Китай почав засилювати свою військову активність проти Тайваню у т.з. "сірій зоні", використовуючи повітряні кулі, безпілотники та цивільні судна. Така тактика спрямована на виснаження потенційного противника перед можливою відкритою війною. Про це повідомляє Reuters.

За інформацією Міноборони Тайваню, Китай використовує "війну в сірій зоні" з нерегулярною тактикою з метою виснажити противника без проведення прямого бою. Китай почав залучати багатофункціональні сили та зосереджувати увагу на патрулюванні кораблів і літаків для завдання ушкоджень Тайваню.

"Китай спробував збільшити навантаження на наші військово-морські та військово-повітряні сили і приховати існування серединної лінії в протоці", - заявили у доповіді.

Тайвань намагається протистояти китайським загрозам шляхом підвищення стійкості своєї інфраструктури та тренування тайванських військ. Також вони зберігають апаратуру та паливо, щоб забезпечити тривалу війну з Китаєм.

Тайбей також бере до уваги вчення з війни в Україні та війни між Ізраїлем і ХАМАСом. У випадку проведення конфлікту, Китай спробує швидко захопити Тайвань, унеможлививши зовнішнє втручання.

Таїбей працює над диверсифікацією своїх командних систем і впровадженням нової зброї та штучного інтелекту. Вони також зміцнюють "зв'язки" зі своїми демократичними союзниками, зокрема зі США.

Джерело: РБК-Україна