Китай намагається врятувати зростання ВВП на рівні 5% – ЗМІ

Зростання ВВП в Китаї
Зростання ВВП в Китаї

Китай переключає свою економіку на виробництво електромобілів та інших високих технологій

За останні кілька років Китай вкладає значні зусилля у розвиток сектору високих технологій, таких як виробництво електромобілів, акумуляторів та сонячних батарей. За прогнозами, до 2026 року цей сектор може складати до 23% ВВП країни.

Таке переключення уваги на високі технології допоможе компенсувати стагнацію ринків житла та комерційної нерухомості, які вже сьогодні є проблемними для китайської економіки.

І хоча певний песимізм стосовно економічних перспектив Китаю є обґрунтованим, експерти все ж вірять, що китайське керівництво серйозно налаштоване на переналаштування економіки та перебалансування ресурсів у користь високих технологій.

Вже сьогодні валовий внутрішній продукт (ВВП), пов'язаний з виробництвом високих технологій, зріс на 12%, що є значним показником порівняно зі зростанням загального ВВП – 7%.

Але, щоб прогнози стосовно китайської економіки стали реальністю, потрібно зберігати поточні темпи зростання та високу технологічну складову в галузях, обранних для розвитку.

На думку Bloomberg, перехід Китаю на виробництво високих технологій може стати перспективним рішенням, але тільки якщо вдало впоратися з конкуренцією та обмежувальними заходами США. Це буде завдяки постійному збільшенню інвестицій у дослідження та розробки, а також сприянню інноваційним компаніям та підприємствам.

Джерело: ZN.UA

Читайте також