Китай вважає кандидатів у президенти США загрозливими для своєї політики — ЗМІ

Зловісні кандидати на президента США за життя Китаю
Зловісні кандидати на президента США за життя Китаю

Гарріс — кандидат на пост президента США, інформує газета Financial Times. Адміністрація Китаю аналізуватиме її позицію щодо відносин з Пекіном та порівняє її з Трампом. Це створює додаткову невизначеність для китайських лідерів, які уже тривожаться через вибір між Байденом і Трампом, обидві з якими вони бачать Китай як конкурента або навіть ворога.

Гарріс лише раз згадала Китай у своїй промові й заявила, що Америка переможе у конкуренції з Китаєм. Трамп, навпаки, 14 разів згадав Китай під час своєї промови на Республіканському національному з'їзді, в тому числі похвалився, що тримав Пекін на відстані під час свого президентства.

Китайські політики виразили занепокоєння, що Гарріс утримає клієнтелу Байдена по зовнішній політиці, таких як держсекретар Блінкен, його заступник Кемпбелл та радник Салліван, які грали важливу роль у політиці щодо Китаю.

Також політики побоюються того, що адміністрація Трампа могла б привести до хаосу у США і ослабити міжнародні альянси та торговельні партнерства, що користувалося б Китаю.

Джерело: ZN.UA

Читайте також