Китайські чиновники намагаються налагодити зв'язки з кампанією Трампа — FT

Чиновники з Китаю зустрічаються з Трампом
Чиновники з Китаю зустрічаються з Трампом

Китайським чиновникам не вдається організувати зустрічі з представниками передвиборчого штабу Дональда Трампа та його довіреними особами

Китай намагався налагодити зв'язки з командою Дональда Трампа, використовуючи для цього Цуй Тянькая, який був послом у Вашингтоні під час адміністрації Трампа. Однак ці спроби не принесли значного успіху, згідно з інформацією від восьми осіб, обізнаних із ситуацією в США і Китаї, інформує Financial Times.

Голова китайської політичної ініціативи в Інституті політики "Америка понад усе", стверджує, що від зустрічі з офіційними особами з Китаю було "дуже мало користі". Погляди Трампа на Китай добре відомі, і існує ризик того, що зустрічі будуть "неправильно витлумачені", - каже він.

Пекін усвідомлює, що політика США навряд чи стане менш жорсткою, незалежно від того, хто переможе на виборах. Трамп планує запровадити високі тарифи на китайський експорт, тоді як Камала Гарріс, його опонентка від Демократичної партії, нещодавно заявила, що "Америка, а не Китай" виграє конкуренцію у 21-му столітті.

Китайці безуспішно шукали можливості для налагодження контактів з командою Трампа. Є думка, що вони просто займаються збором розвідданих, а не шукають реальних дискусій з Вашингтоном.

Джерело: ZN.UA

Читайте також