Крилаті авіабомби: у Повітряних силах розповіли про нову загрозу

Крилаті авіабомби в атмосфері
Крилаті авіабомби в атмосфері

Російські загарбники стали активніше застосовувати у війні проти України крилаті авіабомби.

У прифронтовій зоні вони тепер з'являються майже щодня. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Gazeta.ua.

За його словами, це ‒ нова загроза для український військ.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Не залітаючи в зону ураження нашої ППО, вони скидають ці бомби. Бомби по 500 кг летять десятки кілометрів. Нагадаю, ця бомба має бойову частину, з цим треба щось робити. Не тільки засобами ППО, які ми чекаємо, але все ж таки посилювати тиск і роботу із західними партнерами щодо створення авіаційної коаліції та надання Україні винищувачів", ‒ сказав Ігнат.

Україна чітко знає, який тип літаків необхідний для того, щоб протистояти таким атакам росіян. Адже, за словами, Ігната, системи ППО не зможуть покрити всю територію країни.

Західним партнерам зараз слід зосередитися на забезпеченні України системами ППО, ракетами та бронетехнікою, а не винищувачами F-16. Однак у майбутньому ЗСУ обов'язково мають отримати літаки IV покоління. Про це заявив глава Пентагону Ллойд Остін.

Україна повинна замінити парк радянської техніки, тому що вона працює на межі можливостей. Повітряним Силам потрібні Iris-T, NASAMS, Patriot, SAMP/T. Є ще ППО Сухопутних військ. Там потрібні Crotale, Gepard, Avenger. Про це в інтерв'ю Gazeta.ua розповів речник Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Читайте також