Кулеба повідомив, скільки країн обговорюють створення трибуналу для суду над Росією

Кулеба повідомив, скільки країн обговорюють створення трибуналу для суду над Росією

26 січня в Празі пройшло засідання основної групи зі створення спеціального трибуналу з розслідування злочину агресії проти України, яке об'єднало представників 20 держав.

Всі ці країни готові сприяти створенню спецтрибуналу для суду над РФ, розповів міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в Twitter.

"Сьогодні Україна зібрала в Празі представників 20 країн на засідання основної групи зі створення спеціального трибуналу з розслідування злочину агресії проти України. Фокусуємося на шляхах досягнення справедливості" - написав він.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Крім того, Кулеба подякував міністру закордонних справ Чехії Яну Ліпавському, який запропонував Прагу для засідання, а також допоміг провести цю важливу для України подію.

У четвер, 19 січня, Європарламент більшістю голосів ухвалив рішення про створення трибуналу за злочин агресії Росії проти України. "За" цей документ проголосували 472 депутати, проти 19, утрималися 33 європейських політики. Президент Володимир Зеленський привітав ухвалення резолюції щодо злочину агресії проти України.

До цього Україна представила послам 30 держав проєкт спеціального міжнародного трибуналу для покарання Росії.

Ухвалення Європейським парламентом резолюції, яка закликає до створення спеціального міжнародного трибуналу, призначеного для переслідування і покарання за воєнні злочини вищого військово-політичного керівництва Росії, дуже багато значить для України.

Читайте також: