Кулеба сказав, що треба ще крім відключення Росії від SWIFT і підсанкційного Гундяєва

Кулеба сказав, що треба ще крім відключення Росії від SWIFT і підсанкційного Гундяєва

Є дуже багато важливих санкцій проти країни-агресорки Російського Федерації.

Але насамперед треба валити оборонний комплекс росіян. Про це сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв'ю "РБК-Україна".

"Мій особистий Фокус номер один будь-які санкції і будь-які кроки, які посилюють санкції і блокують обхід санкцій щодо ракетно-дронової індустрії РФ. Є дуже багато різних важливих санкцій, і хочеться, щоб ще більше банків відключили від SWIFT (міжнародна міжбанківська система передавання інформації і здійснення платежів. Gazeta.ua), і хочеться ще патріарха Кіріла і пару олігархів підвести під санкції, і газ, і атомну дуже багато всього", сказав Кулеба.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Треба насамперед валити оборонний комплекс Росії, її воєнну машину, а в ній ціль номер один ракетно-дронова індустрія. Треба перекрити їм кисень, щоб вони не могли виготовляти ракети, не могли налагодити масове виробництво ударних дронів і таким чином не могли більше тероризувати всю територію України. Для нас величезним полегшенням на фронті і в тилу буде, якщо ми знімемо цю загрозу", сказав міністр.

У грудні Європейський Союз запровадив нові санкції проти РФ, під які потрапили, зокрема, російські банки.

Також цього місяця запрацювало ембарго на постачання російської нафти у країни ЄС. Почала працювати гранична ціна на російську сировину, яку запровадили країни ЄС, G7 та Австралія.

Читайте також: