Кулеба: Україні в новому році дадуть зброю, яку не вдалося отримати у 2022

Кулеба: Україні в новому році дадуть зброю, яку не вдалося отримати у 2022

У 2023 році Україна отримає від союзників зброю, яку протягом минулого року не вдалося отримати.

Перша партія озброєнь, яка скоро надійде в розпорядження ЗСУ, підтверджує це, написав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в Facebook.

"Колісні танки та броньовані машини від Франції, бронетранспортери Bradley і Marder від США і Німеччини, додаткова німецька батарея Patriot, боєприпаси та багато іншого. А ще дочекайтеся оголошення нового американського пакета" - зазначив він.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Кулеба нагадав, що президент Володимир Зеленський щодня багато спілкується з лідерами європейських країн. Деякі рішення про постачання озброєння приймаються прямо під час переговорів, деякі - вже за їх результатами. Робота дає результат, час європейського табу на зброю для України закінчився безповоротно.

"Ми вступаємо у вирішальну фазу. Мета може бути тільки одна: перемога України. Тільки так можна забезпечити стійкий та справедливий мир і безпеку в Європі. Звідси - каскад хороших новин щодо зброї, а далі їх буде ще більше. І після кожної такої новини все сильніше буде ставати скрегіт зубів в Кремлі та плач на росТБ" - резюмував міністр.

У четвер, 5 січня Білий дім повідомив, що Німеччина передасть Україні додаткову батарею систем ППО Patriot. Про це стало відомо після розмови президента США Джозефа Байдена з канцлером Німеччини Олафом Шольцом, яку вони провели цього ж дня.

Крім цього, Німеччина надасть Україні бойові машини Marder. США передадуть у розпорядження ЗСУ американські БМП М2 Bradley - про це офіційно оголосять 6 січня.

Читайте також: