Кулеба вказав на "червоні лінії" для Ірану

Кулеба вказав на

Ймовірно, Іран зараз веде переговори з Росією про постачання партії ракет.

Тегерану варто від цього відмовитись. Це буде перехід "червоної лінії", сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв'ю арабському каналу Al Aan TV.

Зараз для обстрілу України Росія використовує дрони, які їй постачає Іран.

"Ми також чули, що Росія та Іран, ймовірно, ведуть переговори щодо угоди про постачання певних видів ракет з Ірану до Росії. Ми дуже уважно слідкуємо за цим процесом. Це стане "червоною лінією", яку Ірану краще не переходити, тому що тоді весь інструментарій тиску буде застосований для того, щоб змусити Іран припинити це робити", сказав Кулеба.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Поставками дронів до Росії Іран бере участь у терористичній кампанії проти України, яка була завжди дуже дружньою щодо іранського народу.

"Якою б не була користь для Ірану від співпраці з Росією у цих поставках зброї, негативні наслідки цього співробітництва будуть набагато більшими та болючими, й саме тому Тегеран має виходити з цих дуже прагматичних міркувань", сказав він.

Сполучені штати обговорюють з владою Ізраїлю можливості для припинення витоку зброї з Ірану.

Мова йде про дрони-камікадзе, які застосовує РФ проти мирного населення України, повідомив на брифінгу речник Держдепартаменту США Нед Прайс.

Вашингтон застосовує наявні важелі, аби завадити Тегерану реалізовувати схеми постачань озброєнь за кордон.

Читайте також: