Курс валют: що буде з доларом після вихідних

Курс валют: що буде з доларом після вихідних

Україна очікує суттєвої зміни курсу готівкового долара. За прогнозами, з 10 по 16 червня вартість валюти в банках та обмінниках буде коливатися між 40-41,2 грн/долар.

Тарас Лєсовий, начальник департаменту казначейства Глобус Банку, зазначив, що очікуються щоденні зміни курсу у таких межах: до 30-50 коп. у банках та до 50 коп. у обмінних пунктах.

"З 10 по 16 червня на ринку не варто очікувати якихось надмірних, революційних подій. Курсові зміни будуть "у робочому порядку" згідно з правилами режиму "керованої гнучкості". Ми припускаємо, що на ринок тиснутиме інфляція та можливе зростання попиту, однак у регулятора є достатньо можливостей і засобів, щоб уберегти ринок від негативних явищ", – повідомив Лєсовий.

У червні не буде різких змін курсу долара. За словами провідного експерта ОТП Банку Євгена Міюца, на початку місяця можлива корекція курсу до 40/40,3 грн/долар, але після цього можливе зростання до рівнів 40,5/40,95 грн.

За прогнозами директорки департаменту казначейських операцій Unex Bank Ганни Золотько, курс долара в червні буде коливатися між 40-41 грн. Вона зазначає, що конкретний курс залежатиме від різних факторів, зокрема новинного фону.

Джерело: OBOZ.UA

Читайте також: