Курська операція ЗСУ розвінчала перевагу Росії в РЕБ - ЗМІ

Українські війська розкривають перевагу Росії в РЕБ
Українські війська розкривають перевагу Росії в РЕБ

Під час Курської операції системи радіоелектронної боротьби (РЕБ) і розвідки грали важливу роль українського успіху. Ці системи "засліпили" росіян і надали українцям цінну розвідувальну інформацію.

Експерт з Королівського інституту об'єднаних служб Томас Вітінгтон дав інтерв'ю Der Spiegel, в якому розповів про цю технологію.

Вітінгтон зауважив, що методи та технології РЕБ і розвідки є найбільш секретною частиною російсько-українського конфлікту. Вони рідко попадають у Фокус уваги звітів, на відміну від танків або БМП, але вони мають велике значення у війні.

Експерт пояснює, що Україна володіє власними та закордонними системами РЕБ, які є надзвичайно ефективними. Україна також має сильних програмістів, які розробляють спеціальні алгоритми для протидії російським системам. Вони здатні розібратися в електромагнітному спектрі та виявити, як Росія використовує ці системи.

В результаті, росіяни втрачають здатність наводити артилерію за допомогою безпілотників і загалом не мають повної картини ситуації на полі бою. РЕБ також допомагає українцям отримувати розвідувальну інформацію, виявляючи російські засоби комунікації.

Російські системи РЕБ виявилися менш ефективними, ніж було очікувано. Їх провал у Курську викликав серйозні сумніви у відповідних кругах.

Читайте також