Латвія передасть Україні допомогу для лікарень

Україна отримує допомогу від Латвії
Україна отримує допомогу від Латвії

Латвія виділяє 100 млн євро на підтримку українських медичних установ

Уряд Латвії прийняв рішення виділити 100 млн євро на підтримку українських медичних установ під час війни. Цей внесок може бути використаний для реконструкції медустанов, оснащення медичним обладнанням та забезпечення роботи та лікування пацієнтів.

Для здійснення даного внеску буде використано одну з відповідальних агенцій ООН, зокрема Всесвітню організацію охорони здоров'я, Управління ООН з обслуговування проектів чи Міністерство охорони здоров'я України.

Крім того, МОЗ Латвії активно співпрацює з МОЗ та посольствами України для збору інформації про нагальні потреби у ліках, медичному приладді та обладнанні в українських медичних установах. Вже працюється над організацією нової партії пожертв для українських медичних закладів.

Латвія активно надає допомогу Україні від початку російського вторгнення, передаючи медичне обладнання, ліки, швидку допомогу та інші матеріали. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, з початку конфлікту відбулося 1878 нападів на медичні установи та персонал.

Російські ракетні удари, що сталися 8 липня 2024 року, спричинили великі руйнування в найбільшій дитячій лікарні України "Охматдит" та Центрі жіночого здоров'я та планування сім'ї ISIDA. Кілька пацієнтів та лікарів були поранені і загинули. Це стало причиною серйозних порушень у роботі медичних закладів та створило додаткове навантаження на інші лікарні України.

Джерело: РБК-Україна

Читайте також