Латвієць пробіжить 100 км в одних трусах задля підтримки України

Спортсмен Клістер Мінс з Латвії планує подолати 100-кілометрову ультрамарафонську дистанцію без їжі та одягу з метою підтримки України та її захисників. Він також запрошує всіх охочих пожертвувати кошти на придбання дронів для українських військових. Забіг відбудеться в суботу, 24 лютого, із стартом о 5:00 ранку, його супроводжуватиме велика група підтримки та медичний персонал. Час проходження дистанції залежатиме від погодних умов.

Ця ідея виникла близько півроку тому, спочатку як тренування для Клістера Мінса. Але він вирішив підтримати Україну і її захисників, тому забіг став акцією солідарності. Це йому дуже близько, тому що його друзі також надають допомогу Україні та він має багато знайомих в країні. Захисники не мають можливості зігрітися під час військових дій взимку, тому вони заслуговують на підтримку.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Klisters Mins (@klistersmins)

Нагадаємо, Міжнародна федерація гімнастики допустила до змагань росіян, які підтримують війну. Російські спортсмени змагалися на турнірі на тлі символу агресії РФ проти України. Також відомо, що російські лижники висловили підтримку війні в Україні, вишикувавши літеру Z на лижному забігу в Росії. Українські футболісти також закликали президента Франції Еммануеля Макрона не допускати прихильників війни з РФ на Олімпіаду.