Лідер збірної України зі спортивної гімнастики втретє виграв «золото» на етапі Кубка світу

Українець Ілля Ковтун став переможцем етапу Кубка світу зі спортивної гімнастики у Баку. Він знову виборов перше місце на паралельних брусах з такою самою кількістю балів, що й олімпійський чемпіон з Токіо (14,900), але отримав більше за виконання. Друге місце зайняв спортсмен з Колумбії Анхель Карамбаса (14,700). Український гімнаст Олег Верняєв став п'ятим (14,566).

Це вже третій тріумф Ковтуна на Кубку світу в цьому сезоні. Крім того, він виступав у вільних вправах, де посів восьме місце (13,366). Українські гімнасти загалом здобули три нагороди на цьому етапі Кубка світу.

Також варто згадати, що українські спортсмени зайняли перші два місця на паралельних брусах. Переможцем став Ілля Ковтун з результатом 15,600 бала, а друге місце зайняв Олег Верняєв (15,233). Бронзову нагороду отримав гімнаст з Колумбії.

Українські гімнасти вибороли квоту на Олімпіаду-2024

У жовтні минулого року чоловіча команда України з спортивної гімнастики забезпечила собі участь у Олімпіаді-2024 у Парижі. Це означає, що Україна буде мати повну квоту, яка дозволить українським гімнастам брати участь у командних і індивідуальних змаганнях, з п'ятьма спортсменами на чолі з Іллею Ковтуном та Олегом Верняєвим.