Лідери за скаргами: деякі області перевірять через відключення світла

Зображення з вимкнутою електрикою
Зображення з вимкнутою електрикою

Держенергонагляд України проведе ретельну перевірку використання графіків відключень електроенергії.

Державна інспекція енергетичного нагляду України має намір провести поглиблену перевірку використання графіків погодинних відключень та справедливого розподілу електроенергії в регіонах загальнодержавною компанією енергетичного нагляду, обленерго. Руслан Слободян, голова Держенергонагляду повідомив про це під час телемарафону "Єдині новини".

"Держенергонагляд слідкує за використанням графіків погодинних відключень. Ми уважно вивчаємо звернення громадян щодо неправильного розподілу.

Вже зараз виявлено декілька областей, які скоро пройдуть поглиблену перевірку. Ми будемо досліджувати, як саме оператори системи розподілу дотримувалися принципу соціальної справедливості при розподілі електроенергії", - сказав Руслан Слободян.

За його словами, наразі найбільшу кількість скарг зареєстровано в Дніпропетровській області. Ймовірно, поглиблена перевірка розпочнеться з цього регіону, а потім пройде ще у 5-6 областях.

Слободян пояснив, що графіки погодинних відключень можуть не дотримуватися через те, що на стабілізаційні відключення накладаються аварійні, які виникають через спеку.

"Одночасно, є обґрунтовані сумніви, що деякі оператори системи розподілу (обленерго) не правильно застосовують графіки погодинних відключень. Ми ретельно це перевіримо. Після цього будуть видані відповідні рекомендації із усунення порушень та уникнення подібних проблем", - повідомив глава Держенергонагляду.

Нагадаємо, у компанії Yasno пояснили нові принципи використання графіків відключень електроенергії.

Читайте також