Лише 11 кольорів: водіям розкрили нюанси перереєстрації авто після фарбування

Водій перереєструє авто після фарбування
Водій перереєструє авто після фарбування

Головний сервісний центр МВС України повідомив власникам автомобілів про необхідність перереєстрації транспортних засобів у випадку зміни їхнього коліру.

У прес-службі відомства розповіли про процедуру перереєстрації автомобілів.

Якщо власник змінює основний колір свого автомобіля, він має отримати нове свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу. Перереєстрацію можна здійснити в будь-якому сервісному центрі МВС незалежно від місця проживання чи реєстрації власника.

Для проходження процедури перереєстрації необхідно мати такі документи:

  • Паспорт з позначкою про реєстрацію місця проживання (або ID-картка та виписка про місце проживання)
  • Копію довідки про реєстраційний номер облікової картки платника податків
  • Довіреність на уповноважену особу (при необхідності)
  • Свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу

Також МВС нагадало, що в Україні визнаються 11 основних кольорів для реєстрації автомобілів: чорний, синій, зелений, бежевий, червоний, фіолетовий, помаранчевий, жовтий, білий, коричневий, сірий.

Варто зазначити, що якщо змінився лише відтінок коліру без зміни основного кольору, перереєстрація не потрібна. Крім того, якщо на автомобілі присутні два або більше кольори, основним вважається колір нижньої частини автомобіля. Також можна перефарбувати дах, капот та багажник у будь-який колір, якщо загальна площа не перевищує 50%.

Для вантажних автомобілів враховується колір кабіни, а при складних комбінаціях кольорів на транспортних засобах колір вказується як "комбінований".

Додаткову інформацію можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на офіційних сторінках Головного сервісного центру МВС у Facebook та Instagram.

Також раніше ми розповідали, які водійські документи потрібно змінити при зміні прізвища.

Читайте також