Литовська компанія передасть Україні обладнання Вільнюської ТЕЦ-3

ТЕЦ-3 отримає нове обладнання від литовської компанії
ТЕЦ-3 отримає нове обладнання від литовської компанії

Литовська компанія передасть Україні обладнання зупиненої теплоелектростанції

Литовська енергетична компанія Ignitis Gamyba оголосила про намір передати Україні обладнання третьої Вільнюської теплоелектростанції, яка була зупинена у 2015 році.

Згідно з договором про гуманітарну допомогу, підписаним між Ignitis Gamyba та оператором системи передачі електроенергії "Хмельницькобленерго", останнє буде займатися розподілом отриманого обладнання.

Назва і потужність обладнання, а також точна адреса електростанції, на яку воно буде передано, з міркувань безпеки не розголошуються. Проте відомо, що це понад 300 одиниць обладнання.

"Ми підписали угоду, яка дозволяє нам збільшити гуманітарну допомогу для постраждалої від війни України. Ми розглянули можливості передачі обладнання Вільнюської ТЕЦ-3 і вирішили, що воно буде не тільки корисним для енергетичної інфраструктури країни, але й відповідатиме потребам оператора системи передачі", - підкреслила генеральна директорка Ignitis Gamyba Аста Сунгайліене.

За її словами, Вільнюська ТЕЦ-3 була зупинена у 2015 році через високі експлуатаційні витрати та мінімальний вплив енергоблоків на стабільність електроенергетичної системи. Тому обладнання станції, яка працювала понад 30 років і мала загальну потужність понад 1 000 МВт, було законсервовано.

Джерело: Еспресо

Читайте також