Лубінець розповів, як росіяни викрадають дітей

Російські окупанти викрадають дітей в Україні.

На тимчасово окупованих територіях росіяни проводять "профілактичні медичні огляди", "результати" яких потім використовують для вивезення українських дітей на "лікування" до Російської Федерації. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

"Зі ЗМІ стало відомо, що російські окупанти намагаються вивезти українських дітей з Херсонщини на Далекий Схід", пише Лубінець.

Також що росіяни намагаються вивезли дітей з Енергодара під виглядом "евакуації" до тимчасово окупованого Криму.

Омбудсмен заявив, що скерував листи до Херсонської і Запорізької обласних військових адміністрацій з проханням з'ясувати цю інформацію.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Офіс омбудсмена збирає факти злочинів стосовно українських дітей про які максимально інформує наших партнерів омбудсменів світу, міжнародні організації, що опікуються питаннями захисту прав людини, і, зокрема, дитини", повідомив уповноважений.

"Підтримка міжнародної спільноти є вкрай важливою. Тому розраховуємо на посилення санкцій проти винних у депортації українських дітей в 11-му санкційному пакеті, неформальне обговорення якого вже розпочали Єврокомісія та офіційні представники країн-членів ЄС", також заявив омбудсмен.

У березні Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт президента Росії Володимира Путіна і уповноваженої РФ з прав дитини Марії Львової-Бєлової.

Путіна і Львову-Бєлову підозрюють у скоєнні воєнного злочину незаконної депортації і переміщення дітей з окупованих районів України до РФ.

Путін має офіційний статус підозрюваного у скоєнні міжнародного злочину, заявив генеральний прокурор України Андрій Костін.

Торік Львова-Бєлова "всиновила" хлопчика, якого окупанти викрали з Маріуполя Донецької області.