Майже 11 тисяч гривень на особу: в Україні приймаються заявки на грошову допомогу

Благодійний фонд реєструє внутрішньо переміщених осіб для отримання грошової допомоги

Український благодійний фонд "Право на захист" проводить реєстрацію внутрішньо переміщених осіб, які бажають отримати багатоцільову грошову допомогу. Про це повідомляє Телеграм-канал "Грошова допомога ВПО від УВКБ ООН у м.Київ та Київській області".

Реєстрація проводиться за електронною чергою, аби отримати допомогу необхідно заповнити одну анкету на всю сім'ю. Сума грошової допомоги складає 3600 гривень на кожного члена домогосподарства, яка видається кожні три місяці.

Щоб подати заявку на допомогу, сім'я повинна не отримувати раніше допомогу від міжнародних організацій, мати дохід менше 5400 гривень на кожного члена сім'ї, належати до певних категорій та мати хоча б один із критеріїв уразливості.

Зокрема, названо категорії для отримання допомоги:
  • переселенці, що перемістилися після 24.02.22
  • люди, які повернулися до своїх місць постійного проживання після вимушеного переміщення в іншу область/країну через воєнні дії від 24.02.2022
Критерії вразливості:
  • сім'я, яка має лише одного з батьків або старших людей (55 років і старше) з однією або декількома дітьми
  • сім'я, яку очолює одна одинока/ кілька одиноких людей похилого віку (55 років і старше) або похилого віку з однією дитиною або кількома дітьми до 18 років
  • сім'ї з особливими потребами, такими як інвалідність, хронічні захворювання та інше
  • прийомні сім'ї, які займаються дітьми без супроводу та розлученими дітьми (необхідне документальне підтвердження)

Для отримання номера в чергу до пункту реєстрації в Києві необхідно заповнити форму, яка відкривається щоп'ятниці о 15:00 у телеграм-каналі за посиланням. Пункт збору даних працюватиме за адресою: м. Київ, вул. Ярославська, 31б з 10:00 до 15:00.

Нагадаємо, що українці мають можливість отримати одноразову виплату.