Машиністи у Німеччині оголосили 20-годинний загальнонаціональний страйк

У середу, 15 листопада, профспілка німецьких машиністів GDL оголосила про страйк тривалістю у 20 годин у зв'язку з вимогами щодо заробітної плати, яких вони висувають до залізничного оператора Deutsche Bahn. За повідомленням Reuters, страйк розпочався о 22:00 місцевого часу і триватиме до 18:00 четверга, 16 листопада.

HR-директор Deutsche Bahn, Мартін Зайлер, вважає цей страйк зайвим і зазначив, що у четвер і п'ятницю заплановані переговори між сторонами. Він вважає, що профспілка машиністів діє безвідповідально і ігнорує узгоджені раніше умови.

За час страйку будуть скасовані рейси по всій Німеччині. Машиністи вимагають підвищення зарплати на €555 в місяць і компенсацію за інфляцію в сумі €3000. Вони також закликають скоротити робочий час працівників, які працюють позмінно, з 38 до 35 годин, зберігаючи при цьому колишню заробітну плату.

Deutsche Bahn пропонує пасажирам екстрений розклад руху потягів під час страйку. Однак, вони не можуть гарантувати, що всі пасажири зможуть подорожувати. Зараз вже існує можливість перенести поїздки на інший час для тих, хто бажає відкласти свою поїздку.

Нагадаємо, що 6 листопада польські перевізники заблокували пункти пропуску для вантажного транспорту. Їх акція триватиме до 3 січня і полягатиме у пропусканні по одній вантажівці на годину. Однак, рух на решті пунктів пропуску вільний, і учасники страйку не блокують руху легкових і автобусних автомобілів у напрямку пунктів пропуску.