Масований російський удар: декілька випущених ракет могли впасти не в Україні 

Під час масованої ракетної атаки на Україну, ймовірно, дві російські ракети впали на території країни-агресори в Єланському районі Волгоградської області.

Місцева влада спочатку не коментувала інформацію. Пізніше заявила, що під Волгоградом упали фрагменти "невідомих літальних апаратів", передає росЗМІ.

Перед падінням об'єктів, місцеві мешканці чули "жахливі звуки в небі".

Голова Єланського району Дмитро Литвинов підтвердив падіння частин "невідомого апарату". Він заявив, що в результаті інциденту ніхто не постраждав, соціально важлива інфраструктура його регіону також ціла.

Судячи з опублікованих знімків, одна із ракет упала на сарай біля житлового будинку. Інша приземлилася в лісопосадці.

Інцидент стався, коли у небі пролітали крилаті ракети. Місцеві жителі стверджують, що об'єктів, що впали, було щонайменше два - один приземлився на дерева, другий - у полі.

На місці події працюють співробітники російські рятувальники та поліцейські.

Водночас офіційних коментарів від міністерства надзвичайних ситуацій по Волгоградській області немає. Судячи з реакції екстрених служб і влади на подію, складається враження, що вони вирішили повністю відсторонитися від ситуації, пишуть місцеві ЗМІ. Також на дзвінки журналістів не відповідають у Південному військовому окрузі.

Також повідомляється, що візуально уламки нагадують крилату ракету великої дальності з сімейства Х-101/Х-102 - AS-23 KODIAK. Дані ракети надійшли на озброєння у 2012 році. Але ймовірно саме тут могли впасти звані порожні заряди, оскільки серйозних руйнувань не зафіксовано.

Доповнюється...

Читайте також: